Treceți la conținutul principal

Romania monteaza panouri solare

Exact cum spuneam acu vreo luna, Romania nu va trece la montarea de panouri solare, decat atunci cand va fi obligata de reglementari UE. Ele exista si ca urmare, pana in 2020, va trebui sa facem in asa fel incat 20% din energia consumata sa fie obtinuta din surse regenerabile. Ministerul mediului va da drumul de luna viitoare la finantari pentru ca tot omul de la casa sau bloc sa-si monteze panouri solare (atentie!) de incalzire, nu electrice.

Sunt doua feluri de panouri solare, cele care convertesc energia solara in agent termin si cele care convertesc energia solara in curent electric. Aici este vorba de cele din primul tip. Practic, sub celulele solare exista o mare rezistenta care se incalzeste si distribuie caldura la tevile de apa.

OK, statul va pune 90% din banii pentru instalatie. De restul, faceti acolo in bloc o sedinta si vedeti de unde faceti rost de ceilalti 10%. N-ar trebui sa fie o suma mare daca e vorba de un bloc, dar o sa vezi pe pielea ta cum e sa incerci sa convingi un pensionar de uriasele avantaje ale energiei alternative cand el stie saracul ca i-a cam trecut timpul si ca isi dramuieste fiecare banut.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Primul mobil cu camera de 12 megapixeli

Se numeste (deocamdata) Idou, iar inginerii de la Sony Ericsson l-au inzestrat cu cea mai puternica fotocamera vazuta pana acum la un mobil. Spun deocamdata pentru ca producatorul spune ca ar fi posibil sa-i schimbe numele pana la vara cand il vor lansa pe piata. Pe site-ul de prezentare nu am gasit prea multe detalii tehnice. Am aflat totusi ca fotocamera este asistata de un blit cu Xenon si ca ecranul tactil are o diagonala mare, de 3,5 inci.

Maobil ecolologic de la Samsung

De ceva timp incoace este foarte trendy sa produci electronice ecologice. Cine se poate supara daca iese ceva bun din chestia asta? Samsung Blue Earth, noul mobil al coreenilor, se declara verde pana in "maduva" antenei iradiante. Carcasa a fost creata din pet-uri reciclate, are un soft care se ocupa de reglajele optime de consum, iar pe partea din spate a carcasei este incorporat un minipanou de colectare a energiei solare. Se pare ca se va intoarce moda cu lasatul mobilului pe masa cand iesi la terasa. Deloc atragatoare ideea, dar extrem de utila daca ti s-a descarcat bateria. producatorul n-a scos inca nicio vorba despre ce stie sa faca micutul bleu ciel. Vom afla poate mai multe in a doua jumatate a anului, cand va fi lansat pe piata europeana. Sursa: Pocket-lint

Cel mai mic videoproiector din lume!

Voila! Este Explay Colibri si are dimensiunile de 24x28,6x7 mm. Consuma doar 1,3W si poate arunca imagini cu diagonale de 7 pana la 70 de inci de la distanta de 20 - 200 cm cu puterea de 10 lumeni. Sursa: Slash Gear