Treceți la conținutul principal

Previziuni 2008

Episodul III
Fotocamerele pentru amatori vor purta doar "carcase" fashion

Exista doua trenduri care se confunda, iar un titlu alternativ ar fi fost "Telefoanele mobile inghit treptat piata fotocamerelor pentru amatori". Acum este putin mai clar despre ce vreau sa vorbesc. Pe masura ce fotocamerele incorporate in telefoanele mobile evolueaza, nu vei mai avea chef sa-ti cumperi una dedicata si ultraportabila pentru ca bineinteles, o vei folosi pe cea din mobil. Anul acesta vom vedea destul de multe mobile cu camere de 5MP si chiar mai mult, cu focalizare automata si lentile cu branduri respectate precum Schneider, Pentax sau Zeiss. Da, va fi o problema cu zoom-ul optic care lipseste in mainstream la camerele din mobile. Mecanismul e destul de voluminos pentru a-l incorpora intr-un handheld. Nokia l-a incorporat in N93 si stim bine ca acel mobil, desi tare in specificatii, era cat o caramida.

Revenind la fotocamerele pentru amatori, ele vor fi pastrate in "viata" doar daca vor fi destul de atragatoare pentru consumatori, cu alte cuvinte, doar cele cu design fashion, precum si exemplarul din poza, noul Samsung i8. Asta mica a invatat sa redea muzica MP3 dar si filme MPEG, AVI, MOV, WMV si ASF pe care le reda pe un ecran maricel, de 2,7 inci. Nu este intamplator faptul ca producatorul isi incarca fotocamerele cu functii noi, atragatoare. Coreenii stiu exact despre ce vorbesc eu aici pentru ca tot ei produc si telefoane mobile cu camera foto incorporata. In viitor, amatorii foto se vor multumi deci cu camera din telefon cu care fac poze destul de bune pentru tiparire la format de carte postala sau de pus intr-un album digital pe Flickr. Adevaratii pasionati vor pune mana pe o camera avansata, un DSLR (digital single-lens reflex).


Aici gasesti detalii despre noua fotocamera Samsung i8.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Primul mobil cu camera de 12 megapixeli

Se numeste (deocamdata) Idou, iar inginerii de la Sony Ericsson l-au inzestrat cu cea mai puternica fotocamera vazuta pana acum la un mobil. Spun deocamdata pentru ca producatorul spune ca ar fi posibil sa-i schimbe numele pana la vara cand il vor lansa pe piata. Pe site-ul de prezentare nu am gasit prea multe detalii tehnice. Am aflat totusi ca fotocamera este asistata de un blit cu Xenon si ca ecranul tactil are o diagonala mare, de 3,5 inci.

Maobil ecolologic de la Samsung

De ceva timp incoace este foarte trendy sa produci electronice ecologice. Cine se poate supara daca iese ceva bun din chestia asta? Samsung Blue Earth, noul mobil al coreenilor, se declara verde pana in "maduva" antenei iradiante. Carcasa a fost creata din pet-uri reciclate, are un soft care se ocupa de reglajele optime de consum, iar pe partea din spate a carcasei este incorporat un minipanou de colectare a energiei solare. Se pare ca se va intoarce moda cu lasatul mobilului pe masa cand iesi la terasa. Deloc atragatoare ideea, dar extrem de utila daca ti s-a descarcat bateria. producatorul n-a scos inca nicio vorba despre ce stie sa faca micutul bleu ciel. Vom afla poate mai multe in a doua jumatate a anului, cand va fi lansat pe piata europeana. Sursa: Pocket-lint

Cel mai mic videoproiector din lume!

Voila! Este Explay Colibri si are dimensiunile de 24x28,6x7 mm. Consuma doar 1,3W si poate arunca imagini cu diagonale de 7 pana la 70 de inci de la distanta de 20 - 200 cm cu puterea de 10 lumeni. Sursa: Slash Gear